Lankytinos vietos Odesoje

Odesa garsėja savo daugiakultūrinę architektūra ir turistų pamėgtomis pramogomis. Miestas, įsikūręs prie pat Juodosios jūros leis atsipalaiduoti ir pasimėgauti šviežiomis jūros gėrybėmis už prieinamą kainą. Tai vieta, kuri garsėja savo istorine praeitimi ir kultūriniu daugiasluoksnumu. Odesoje galima pasijusti kaip kitose lankytinose šalyse, pavyzdžiui: Prancūzijoje, Italijoje, Tailande, turbūt dėl šios priežasties net kai kurios Odesos gatvės pavadintos kitų šalių pavadinimais. Galima pasijusti kaip ir bet kurioje turistinėje, kurortinėje vietovėje neišleidus kruvos pinigų nei pramogoms, nei skrydžiui.

Juodosios jūros paplūdimiai

Populiariausi ir su geriausiais atsiliepimais esantys paplūdimiai yra šie: Otrados, Arkadijos, Delfinų ir Lanžerono. Verta apsilankyti šiuose paplūdimiuose, jeigu norima ne tik gaudyti įdegį ant pakrantėse esančių gultų, tačiau ir pasimėgauti vandens pramogomis. Čia galima pasiplaukioti tiek paprastu, tiek greitaeigiu laivu. Dažniausiai nuo Odesos uosto plukdinama iki Arkadijos, plaukimas paprastu laivu užtrunka apie valandą laiko ir toks malonumas nebrangiai kainuoja. Ekstremalams siūloma pasiplaukioti greituoju laivu, bet tik tuo atveju, jeigu nebūtinas stabilumo jausmas.

Potiomkino laiptai

Šie laiptai yra vieni gražiausių ir įspūdingiausių vietovių, nors lipant tenka išlieti prakaitą, bet pasiekus viršūnę galima pamatyti nuostabų peizažą, kuomet vienoje pusėje Odesos uosto ir Juodosios jūros panorama, o kitoje matomas miesto centras. Potiomkino laiptai apipinti legendomis apie gražią meilės istoriją. 1837 metais princas Aleksandras Vorontsovas padovanojo savo mylimajai, taip įrodant savo rimtus žingsnius ir didele meilę jai.

Odesos katakombos

Manoma, kad tai vienas ilgiausių labirintų esančių pasaulyje, kuris išsidėstęs po Odesos regionu. Katakombos atsiradusios nenatūraliai: iškasti labirintai dar prieš kelis šimtus metų, vertingų uolienų kasybos metu. Odesos katakombos turi savo istorinę vertę, nes ten Antrojo pasaulinio karo metu slėpėsi tuometiniai sovietų partizanai, įsikūrę savo karines stovyklavietes.

Tolstojaus rūmai

Šiuose rūmuose lankytis patiks meno gerbėjams ir žinovams, nes jie savo išskirtinumu išsiskiria ne tik dėl architektūros, bet ir dėl eksponuojamų grafų Tolstovų šeimos meno kūrinių, paveikslų ir relikvijų, taip pat veikia dailes muziejus. Nors rūmai pastatyti dar XIX a., tačiau jie yra labai gerai išlaikyti. Skrupulingai ir atidžiai pastatyti rūmai nukels į praeitį, kuomet vyravo architektūroje rusų klasicizmas, naudojami renesanso ir baroko elementai.

Odesos Valstybinis Operos ir Baleto teatras

Architektūros mėgėjams ir ne tik, čia labai patiks, nes stilistikoje išlaikytas autentiškumas, baroko stiliaus smulkmeniškumas ir puošnumas. Kiekvienas, čia apsilankęs gali pasijusti tikru karaliumi. Verta pamatyti bent kelis operos spektaklius, norint pasigrožėti tradicijomis ir puikia operos akustika.

Deribasovo pėsčiųjų gatvė

Šioje gatvėje galima sutikti vietinių gyventojų, turistų, taip pat ir gatvės muzikantų. Gausu prabanga alsuojančių kavinių ir restoranų – valgant skanų patiekalai girdima gyva muzika. Skrydžiai į Odesą verti apsilankymo šioje gatvėje ir stiliaus mėgėjams, nes čia gausu parduotuvių, kur galima įsigyti puošniu apdarų už gerą kainą.