Kokios yra lentynų rūšys ir kokie laikikliai joms reikalingi?

Lentynų esama kelių rūšių. Nedidelės lentynos yra naudojamos namuose ir jų ūkinėse patalpose, garažuose smulkiems daiktams sudėti. Dar yra knygų lentynos, kuriomis naudojasi bibliotekos ir privatūs knygų mėgėjai, panašios struktūros lentynose archyvuojami dokumentai. Šį  sąrašą užbaigia daiktų sandėliavimui pritaikyti lentynų stelažai.

Kokiomis savybėmis pasižymi sandėliavimui skirti lentynų stelažai?

Lentynų stelažai yra reikalingi tam, kad sandėliuose būtų kur laikyti tvarkingai sudėtus daiktus, maisto ir kitokias atsargas. Elektroninėje prekyboje galima įsigyti įvairaus pločio, ilgio ir aukščio sandėliavimo lentynas. Lentynos po kelias gali būti jungiamos į vieną eilę. Siekiant didesnio jų stabilumo sandėlyje, jas galima tvirtinti tiesiai prie sienos.

Rinka vartotojams siūlo metalinio rėmo konstrukcijas su cinkuoto plieno arba MDF plokščių lentynomis. Tokias lentynas galima naudoti ne tik sandėliuose, pramoninės gamybos paskirties patalpose, prekybos centruose, mechaninėse dirbtuvėse, bibliotekose, bet ir erdvesniuose namų ūkio paskirties pastatuose.

Kas priklauso nuo lentynų laikiklių?

Lentynų laikikliai yra gana svarbus elementas, garantuojantis jų konstrukcijų ilgaamžiškumą. Nuo jų priklauso pačios lentynos stabilumas. Tai pasiekiama tada, jei laikikliai yra tiksliai pritaikyti svoriui, kurį turi atlaikyti pati lentyna.

Taip pat labai daug priklauso ir nuo medžiagos, iš kurios yra pagamintas laikiklis. Mediniai ir plastikiniai laikikliai pasirenkami estetiškumo sumetimais, nes jie nėra skirti atlaikyti didesniems svoriams. O didesnius svorius atlaikyti pajėgia tik metaliniai lentynų laikikliai. Svarbiausia prieš perkant lentynų laikiklius atidžiai susipažinti su techniniais jų parametrais.

Kokios yra lentynų laikiklių rūšys?

Lentynų laikikliai skiriasi pagal formą, išvaizdos estetiškumą, tvirtumą ir dydį. Vieni laikikliai yra tvirtinami tarp lentynos apačios ir jos konstrukcijos rėmo, kiti laikikliai yra sieniniai. Jie atitinkamu atstumu vienas nuo kito yra tvirtinami prie sienos. Jų paskirtis – lentynos stabilumo užtikrinimas.

Tarp šių laikiklių yra naudojami ir tokie, kuriuos galima paslėpti, sudarant iliuziją, jog lentyna pati laikosi prie sienos prigludusi. Dar yra atviri laikikliai, kurie yra matomi. Jie yra skirtingų spalvų ir formų, todėl juos galima pasirinkti atsižvelgiant į bendrą namų interjerą. Šie laikikliai kuo puikiausiai gali būti naudojami kaip papildomi dekoratyviniai interjero elementai.